EN FARGERIK ØRKEN – DAG 2

image

Laguna Colorada ”den røde lagune” får sin fine farge av røde alger. Den inneholder også mineralet borax som farger deler av lagunen hvit. Denne lagunen er hjemmet til flere tusen flamingoer som får sin fine rosa farge av nettopp de røde algene. Du finner 3 typer flamingoer i denne innsjøen, Jamese´s flamingoer som det er flest av men også Andean flamingoer som er av de sjeldneste i verden og Chilean flamingoer.

image

Rock Tree er en vulkansk sten som er formet som et tre av sand og vind som kan komme opp i 120 km/h. Stenen ligger i Siloli ørkenen 4000 moh. I hele dette området finner du mange ulike stenformasjoner. En liten del er synlig over sanddynene mens størsteparten fremdeles ligger gjemt i ørkenen.

image

Laguna Negra har sitt navn av den blå sorte fargen.

image

Condor Rock som ligger i ”The valley of rock” er vulkanske sten. Denne spesielle stenen har sitt navn etter fuglen condor. I hele denne dalen er det tett i tett med slike stenformasjoner, her er det bare å bruke fantasien.

Frokost klokka 0700, som dere har skjønt har vi ikke hatt verdens beste nattesøvn men sola skinner og nye opplevelser venter så det er bare å pakke bilen å komme seg avgårde. Gutta har også kommet seg så stemningen i bilen er upåklagelig bra.
Dagens første stopp er Laguna Colorada, som er en kjempe stor innsjø hvor det bor mellom 3000 – 5000 flamingoer. For en start på dagen. Å sitte ved sjøkanten i fullstendig stillhet, se på flere tusen flamingoer lete etter mat mens sola varmer opp de forfrosne kroppene våre…. det var spesielt. Deretter var det noen timer kjøring i ørkenen, stoppen ved noen flere laguner som vi ikke husker navnet på, begynner nå å bli blaserte og disse var ikke like storslagne. Vi kjørte inn i Desert of Siloli og kom til store vulkanstener deriblant en sten som har blitt veldig kjent fordi den ligner på et tre derav navnet Rocktree. Gudskjelov er alle i vår bil skjønt enige om at det er begrenset hvor lenge en kan stirre på en sten. Stakkars Ronald ble litt stresset av at vi var vel raske ved noen av serverdighetene. Det var mange par i de andre bilene og de skulle jo holde hverandre i hånden, se hverandre dypt inn i øynene og kysse litt ved hver sten og innsjø vi møtte på. Det er det som er kipt med store grupper, en må alltid vente.
Ny innsjø og tid for lunsj. Det var faktisk veldig god mat på hele turen. Her fant vi en stor stjerneformasjon i fjellet med Dart Vader i midten. Ingen andre en oss så ham, gjør du?
Laguna Negra var neste stopp. En liten innsjø med blåsort vann, her var det også noen morsomme mosekledde stener, har ikke sett grønt på flere dager.
Siste attraksjon for dagen var når vi kom til the Valley of Rocks, et stor område med store vulkan stener. Der var det en spesiell sten som lignet på en hodeløs Condor. Vi fant mye annet morsomt i de andre stenene langs veien bl.a. en skilpadde med kaps som lå på ryggen 🙂 Fantasien gikk på høygir.
Dagen var over og vi dro til den lille byen San Juan. Nå snakker vi om attraksjon, sjekk ut stedet vi bodde på. Ser og er delvis falleferdig, selv om de mente at det er under oppbygging. Nå skulle vi endelig få oss en dusj og vannet var så kaldt at vi fikk brain freeze. Den gjorde oss i alle fall våken og opplagt nok til å ta oss en runde rundt i byen før middag. Bitteliten by hvor det bygges i hver en gate, her skal det satses på turisme.
Til middag fikk vi lama og det var fantastisk godt, med et glass rødvin ved siden av var vi alle nede for telling og i seng kl 21.

Klem fra to som lurer på om de begynner å bli litt voksne 😉

This entry was posted in Reise.

One thought on “EN FARGERIK ØRKEN – DAG 2

  1. kult! Men den infoen om flamingoene har jeg virkelig mine tvil om…mamma fortalte meg nemlig da jeg var 7 år, at de spiste paprikapotetgull, og at det er derfor de ikke er hvite…dette ble fortalt i zoologisk hage i Kbh.. og dere er nok enige i at det mammas forklaring er mye mer logisk enn dette med algene, eller hva? ha ha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *