SMAKEBIT AV VÅR STORSLAGNE PLANET – DAG 1

image
Laguna Blanca ligger 4350 moh, den karaktistiske hvitfargen på vannet som ga sjøen sitt navn er forårsaket den høye mengden av mineraler.

image
Laguna Verde ”grønn innsjø” som har fått sitt navn fordi den rett og slett er grønn.
Når det er helt rolig vann ser den ut som en hvilken som helst annen blank innsjø, men når det blåser opp blander mineralene seg og vannet blir grønt. Vi fikk oppleve denne forvandlingen som bare tok noen minutter og det var vakkert.

image
Salvador Dalí Desert dette utrolig vakre månelandskapet ligger ca. 4000 moh. Landskapet ligner på de surrealistiske maleriene av Salvador Dalí.

image
Termal Water Pool Takket være det store antallet vulkaner har sørvest Bolivia ulike varme kilder/termalbad. Vi besøkte en av de men mangel på bikini og håndkle lett tilgjengelig gjorde at det ble ingen dukkert på oss.

image
Sol De Manana Geyser betyr ”morgen sol” på spansk. Dette geothermale området ligger ca 5000 moh. Her er det intens vulkansk aktivitet, boblende gjørmehull samt damp som går flere meter opp i luften.

Endelig er vi ute på ekspedisjon igjen. Kl 0730 stod vi klappet og klare for avgang, manjana manjana kl 0830 kom de og hentet oss.
Vi ble busset ut av Chile til grenseovergangen til Bolivia. Det må være en av verdens minste og kjappeste grenseoverganger og godt var det for den ligger på 4200 moh og det var iskaldt.
Der fikk vi frokost og ble satt i grupper på 6 stk som skulle være med i hver bil. Vi havnet sammen med 4 unge gutter og var veldig fornøyd med det. 2 australske fettere Race og Jamie og 2 kamerater fra New York, Kevin (som var den eneste som snakket spansk, og ble oversetteren vår) og kompisen hans Brooklyn. Må ikke glemme vår sjåfør Ronald, illeluktende men utrolig søt og hyggelig.
Første stopp var Laguna Blanca som tok pusten fra oss. Den klareste og blankeste innsjøen hvor majestetiske fjell stod og speilet seg rundt.
Neste stopp var Laguna Verde, vi var småskuffet nå vi kom frem til en nesten helt vanlig innsjø. Plutselig begynte det å blåse opp og innsjøen forvandlet seg til den nydligste turkisgrønne sjøen på bare minutter. En blir helt satt ut av slike naturopplevelser.
Videre kjørte vi gjennom store ørkensletter og forbi store fjellkjeder. Selv om det er goldt og ikke et tre å se var naturen vanvittig fargerik, den varierte i flere hundre bruntoner. Vi stoppet i Salvador Dalí ørkenen, sjåføren mente at det var her Salvador Dalí var for å hente inspirasjon. Hvor sant det er vet vi ikke men at landskapet ligner på hans malerier kan vi skrive under på.
Neste stopp var Termal Water Pool, en av de varme kildene en kan bade i. Da bikini og håndkle lå i storbagen på biltaket ble det ikke noe bading på oss, ikke fristet det så mye heller i kulda. Vi benyttet anledningen til toalett besøk og innkjøp av snacks.
Dagens siste stopp var Sol de Manana Geysir. Utrolig at det 5000 moh kan sprute varmt vann opp av jorda. Som alltid på slike steder stinker det av svovel, men landskapet får deg til å glemme lukta. Denne geysiren er meget aktiv og mange har fått seg små og store brannskader her, så en bør passe seg for å gå altfor nært.
I 1630 tiden kom vi frem til nattens camp som lå i nærheten av Laguna Colorada. Endelig fikk vi oss mat og en hvil. De fleste slet med hodepine av høyden. Flere prøvde seg på å gå tur, noe de fort ga opp. Når en er i et så “stort” landskap blir avstandsbedømmelsen fullstendig fraværende.
Vi var i det gutta på rommet kalte urettferdig god form, så kvelden benyttet vi til å se på en stjernehimmel som ikke kan beskrives men må oppleves.
Natta ble et kapittel for seg, 4 syke gutter som ikke kom seg opp av senga. Jamie fra Australia var så høydesyk at han kastet opp, fikk feber og lå og jamret hele natta. Anne Mette sine forkjølelse piller gjorde nytta si men bi virkningen var flatus, så på rom med 4 gutter måtte hun ut minst en gang i timen for å utligne trykket.

Klem fra to selverklærte fjellgeiter

This entry was posted in Reise.

One thought on “SMAKEBIT AV VÅR STORSLAGNE PLANET – DAG 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *