SAN PEDRO DE ATACAMA

image
18 døgn i Andesfjellene i vente.

Nå har vi kommet oss opp i høyden. San Pedro de Atacama er inngangsporten til en av de største og tørreste ørkenene i verden den Atacama ørkenen.
Det var litt av en kontrast å komme fra solfylte kysten, til 2400 moh, kaldt, regn, mørkt, ingen asfalt bare gjørmete veier. Det var stor lykke og luksus når hostel eieren stod og ventet på oss på bussholdeplassen og fikk oss trygt i hus kl 0030. Sjokket var like stort neste morgen når vi spankulerte ut for å få oss noe mat, sola skinte og det yret av folk, det viste seg at vi bodde midt i hovedgata.
San Pedro er en av Chiles tre mest populære reisemål sammen med Torres del Paine og Påskeøya. Her kommer både chilenske og internasjonale turister tilreisende. Byen brukes som et springbrett til de fantastiske landskapene som ligger rundt. Vi hadde to dager i byen før vi skulle ut på en tredagers ekspedisjon fra San Pedro til Uyuni.
Anne Mette arvet Grethe sin forkjølelse, feber, tett som et bankhvelv og verkende kropp som ikke er det opptilmale når en skal være på gjennomsnittlig 4000 meters høyde. Fant noen piller hun hadde fått av legen som skulle fjerne bakterier i kroppen og de gjorde jobben sin. Dagene brukte vi til å venne oss til høyden. En blir fryktelig fort sliten av å være så høyt oppe, så vi tasset rundt i gatene, nøyt naturen og roet reka i bakgården til hostellet mellom klesvask og frukt. Om kveldene var det show og underholdning i gatene, sjonglering på høyt nivå av alle slagere.
San Pedro er en forholdsvis trygg by med veldig lite kriminalitet en må bare passe seg for lommetyver.

Klem fra eksedisjons klar oss

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *