TALTAL

image
Taltal, en søvnig liten landsby hvor man får søndagsfølelsen uansett dag.

Landsbyen har 11000 innbyggere men det føltes som det kun var 110. Roligere landsby skal du lete lenge etter, så bedagelig at alt stengte til siesta og da mener vi alt. Da var det ikke mulig å få seg en matbit verken på restauranter eller matbutikker i dette tidsrommet.
Tatal er en gammel havneby for frakt av nitrater også kaldt ”white gold”. I glansperidoden fra ca 1830-1930 lå det 100vis av seilskuter i havnen og historiske hus som Alhambra Theatre, Augusto Capdeville Museum, Railroad houses og Plaza Hotell ble bygget. Disse er i dag restaurert og er på Chiles kulturelle bevaringsliste.
Vi kom dit uten å ha planlagt noe selv ikke et sted å bo. Fikk booket oss inn på Hosteria Taltal som ligger ved stranden, synd stranden var så full av steiner at vi ikke kunne bruke den til annet enn litt trening, dvs. kaste stein. Utsikten fra rommet vårt derimot var helt spektakulært og det er lenge siden vi har kunnet sovne til bølgesus. En finere strand lå 5 km utenfor byen så vi tuslet oss en tur dit, er man litt latere kan en ta minibuss også kaldt ”Micro” for en billig penge.
Blomsten Hibiscus i mange varianter og farger lyser opp i bybildet og er en sterk kontrast til grå fjellene som omringer byen. Denne planten vokser normalt i varme og tropiske områder, varmt er det her men tropisk kan en ikke akkurat kalle denne ørkenen så de har litt av en jobb når det gjelder vanning.
Ønsker en lett tilgang til vulkaner, saltørken, strand og fjell og i tillegg være litt for deg selv så kan Taltal anbefales. Her kryr det ikke av turister og vi elsket det.

Klem fra Grethe og Anne Mette

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *