VALPARAISO – A PIECE OF ART

image
Vi elsket denne fargerike byen, full av kunst.

Endelig siktet vi mot havet, nå trengte vi sjø og strand etter alle storbyen vi har besøkt i det siste og kom til denne perfekte byen. Det tok kun 2 timer med buss fra Santiago. Vi som er blitt vant til lange bussturer hadde så vidt fått satt oss til rett, plugget inn Tussvik&Tønne på øret før vi var fremme.
Valparaiso er en av Chiles viktigste havnebyer med ca. 300 000 innbyggere. Byen har et godt bevart historisk sentrum fra kolonitiden som står på UNESCOs verdensarvliste.
Byen er viden kjent for sin bohemske stil og fargerike hus. Den ligger inne i en bukt og består av ca. 45 topper og har i dag 16 fungerende taubaner. Disse blir flittig brukt av både fastboende og turister og koster kun 1 kr. Bakkene er super bratte med fargerike hus fulle av veggmaling, graffiti og tagging. Vi brukte 2 hele dager på å vandre opp og ned i disse gatene og vi rakk bare 3 topper. Fantastisk stemning, kunstnere av forskjellig art på hvert et hjørne, hyggelige cafeer, koselige restauranter og barer, kameraet gikk varmt for å si det mildt.
Her var det også lett å komme igang med treningen igjen. Fin strandpromenade å løpe på, og egen utendørs treningspark hvor en kan trene mens en ser sjøløvene kose seg i sola.
Byen har også 2 små bystrender hvor vi fikk frisket opp på brunfargen. Formiddagens hadde vi for selv og utpå ettermiddagen kom de lokale og installerte seg med hele familien, bikkja og telt, fantastisk!
Ellers så hadde denne byen en sjarm som falt godt i vårt hjerte. Gatas sjefer var løshundene, som blir veldig godt tatt vare på. Morsomt å observere hvordan de har sine egne territorium, jagde bort tiggere og dårlige musikanter fra parkene sine. Møtte utenfor slakteren til faste tider for middag. Tror dessverre at disse hundene har det bedre enn endel av byhunden hjemme. Vi fikk vår egen kompis som vi kalte Boris, han fulgte oss hjem om kveldene.
Vi bodde på et merkelig, morsomt og hjemmekoselig hostel Rihno Marino, midt i byen som var familie drevet. Spansken vår fikk kjørt seg 😀 det er veldig morsomt hva en kan få til med bittelitt spansk og mye kroppsspråk.
Drar nå langs kysten nordover.

Klem Anne Mette & Grethe

This entry was posted in Reise.

One thought on “VALPARAISO – A PIECE OF ART

  1. Hei Grethe, Sjekket innom idag, og ser at det er litt tid siden siste postering fra dere. Håper alt er vel – en måned før tilbakekomsten – og kan melde at det meste er på stell her hjemme, til tross for betydelige endringer i Sats-systemet den senere tiden. Stoltenberg går av – våren har kommet til Oslo, med sol og temperaturer opp mot, og over 10 grader C. Påsken nærmer seg raskt.

    Cheers, mvh. Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *