FIN PÅ VIN I MENDOZA

image
“On the road again” og denne gangen på vei til Chile med en pitstop i Mendoza.

Vi elsker bussturer og lange distanser tar vi som regel nattestid. Siden vi nå skulle kjøre på tvers av hele Argentina ønsket vi å få med oss mest mulig av naturen, så buss med avgang kl. 0800 ble bestilt. Danmark er barnematen i forhold til dette flate landskapet. Her var det ingenting å henge øynene på, det var tørt og flatt kun avbrutt av flokker med kyr, kunne nok tatt nattbussen isteden.
Mendoza som ligger øst for Andesfjellene er et populært utgangspunkt for turister som elsker friluftsaktiviteter som rafting, crosskjøring (med og uten motor), fjellturer og ridning. Det er her en drar når man skal besøke Sør Amerikas største fjell Aconcagua. Det hoppet vi over og benyttet oss av de andre store inntektskildene: vin og oliven (fjellene skal vi besøke senere).
Mendoza er sentrum for Argentinas vinindustri og blant de 9 store i verden når vi snakker om anerkjennelse og god vin. En organisert tur til byens vingårder er perfekt både for litt vinopplæring og sightseeing. Veiene til vingårdene er dekt av nydelige aleér. Trærne ble plantet for å gi skygge når druene skulle fraktes fra vinrankene og tilbake til vingårdene da de ikke tåler temeraturer over 37 grader. Mange av gatene i Mendoza har også disse aleéne som gir en deilig skygge for ørkensolen.
Midt i byen finner du et enormt parkanlegg, Parque General San Martin som har Zoo, små innsjøer, tennisbaner, lekeparker, idrettsanlegg og milevis med gater på kryss og tvers. Vi leide sykler og fikk litt startproblemer da Anne Mette sin sykkel hadde litt kranglete gir, men det var verdt det når vi endelig kom opp til utkikksposten. Her kunne vi se Andesfjellene som vi snart skulle krysse på vår vei til Chile.

Grethe og Anne Mette

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *