TANGO I BUENOS AIRES

IMG_3415
Passion, kjærlighet, erotikk og begjær det er tango og det fikk vi oppleve i Buenos Aires, tangoens fødested. Tangoen oppstod på 1800 tallet i bakgatene i Buenos Aires og var vel helst kjent som en lyssky danseform for den lavere klasse. Musikken og tekstene er like viktig som dansen når det gjelder tango. Tango har valsen som en av sine røtter ispedd afrikanske og latin amerikanske rytmer. Dette måtte vi selvsagt få med oss og man trenger ikke gå langt for å oppleve tangoens lidenskap. Ta deg en tur til områdene La Boca eller Plaza Dorrego der vil du få tango musikk og dans mens du nyter et glass vin. Er du en dreven tangodanser kan du også få en svingom med danserne, ikke noe for oss nybegynnere.
Tangoshow er det mange som tilbyr og vi dro på La Ventana hvor vi fikk oppleve fantastiske tangodansere men også smakebiter av argentinsk folklore. Da må vi bare nevne Bolas eller Boleadoras showet som tok pusten fra oss. Bolas er to tau hvor en kule er festet i enden. Dette er opprinnelig et jaktvåpen men vi fikk et fyrverkeri av trommerytmer og stepping samtidig som tauet ble snurret i alle retninger. Det var mannen som kunne svinge kulene sine kan vi trygt si ☺
Litt inspirert ville Grethe prøve tango for første gang og valgte å gjøre det med sin egen private tangoinstruktør Luciana. Det ble en herlig time hvor hun fikk innføring i historikken samtidig som hun lærte grunnstegene i dansen. Luciana innledet med å si at tango ikke er vanskelig det er bare å gå fremover, bakover eller sidelengs med noen strategiske stopp hvor mannen styrer det hele. Grethe kan forsikre at det ikke er så lett. Her snakkes det ikke, selv ikke når du blir bedt opp til dans, bare blikkontakt for ikke å ødelegge mystikken og spenningen.
Tangoelsker eller ikke, skal du til Argentina og Buenos Aires bør du få med seg denne lidenskapen på en eller annen måte.

Tango for to Anne Mette og Grethe

This entry was posted in Reise.

4 thoughts on “TANGO I BUENOS AIRES

  1. Så herlig, jenter.. Nå fikk jeg lyst til å dra til argentina og lære Tango :=)
    Men Anne Mette, du skulle da ha tatt deg en tango time du og? Du er jo en ræcer på dansegulvet

  2. Endelig fikk jeg tid til å lese bloggen deres igjen og det første jeg leste var om tango! Så fantastisk! Og godt nytt år forresten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *