WELLINGTON

image
Wellington er New Zealands hovedstad og ligger på sørspissen av nordøya i det geografiske sentrum av landet. Byen omtales som New Zealands kulturelle senter. Spesielt kjent for sin film- og teaterindustri. I tillegg har de Nasjonalmuseet, symfoniorkester og den Kongelige New Zealandske ballett.
Byens kompakte kjerne rommer alt ifra kunst og kaféliv og et formidabelt uteliv tatt i betraktning av byens størrelse.
Byen er også kjent for sin vakre, naturlige havn med bratte grønnkledde åser smykket med sjarmerende hus i kolonistil.
Byen ble utsatt for flere store jordskjelv i juli og august 2013 som målte over 6 på richterskala. Vi møtte en tidligere kollega av Grethe, Maria som har bodd et år i Wellington og hun kunne fortelle at jordskjelvene var en fryktelig opplevelse. Alle som er fast ansatt har et overlevelseskit under pulten sin med pledd, tørrmat og energi drikke, og at jenter som bruker høye hæler alltid går med småsko i veska så de fort kan bytte å løpe om nødvendig. Snakk om en annen verden en hva vi er vant til.
Det er alltid hyggelig å møte folk som er lokalkjente når en farter rund, og møte med Maria var en høydare. Hun tok oss med på stamplassene sine som vi aldri hadde funnet som turister, og fortalte oss om livet sitt i New Zealand.

En annen ting med denne byen er at det blåser helt infernalsk mye. Her rollerblader folk med paraply som vindseil 😉 Grethe klarte å få seg en forkjølse her, så vi hadde noen rolige dager hvor vi besøkte museer (de fleste er gratis her) gikk langeturer i Botaniske hager og kjempet oss opp de bratte bakkene for å få sett på utsikten og de fine husene.

Hilsen to forblåste kanarifugler

image

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *