GISBORNE

image

Det var på tide å drikke seg fin på vin igjen så vi bestemte oss for å besøke noen vingårder. Fikk vite at det var en liten by på østkysten med navnet Gisborne som er omringet av gode vingårder. Etter en ny busstur, denne gangen på bare 5 timer igjennom det grønneste landskapet du kan tenke deg stod vi i Gisborne. Liten sjarmerende by med bare 40 000 innbyggere men Gud så stille.
Vi bodde på Yha som her er en gammel trevilla, fikk installert oss og begynte å sjekke ut vingårder.
Det stod ikke på utvalget, en blir hentet og levert, live musikk og mer….. men plutselig ombestemt vi oss. Vi har da sett så mange gårder på andre kontinenter og det var da vinen vi var ute etter så vi endte opp med å bruke dagene i Gisborne til å vaske klær, trene, gå tur i nasjonalparken og å prøvesmake vin på restaurant isteden. Litt flaut å innrømme det men første kvelden drakk vi kun Sør Afrikans vin. For å finne frem til restauranten fikk vi beskjed om å følge togskinna, er ikke det litt spesielt? Neida, her går toget 2 ganger i året og ikke i dag 😉

Noe av turen vår er planlagt og noe er helt på måfå. Det vi alltid er redde for er å glipp av noe vi ikke ser rundt neste sving. Det fikk vi oppleve her. Når vi ventet på bussen for å dra videre til Wellington kom vi i snakk med ei dame fra Kina, hun hadde reist fra Kina til Gisborne for å se soloppgangen. Anne Mette har funnet sin overmann i interesse av sol opp/nedgang var det første vi tenkte, men neida.. Gisborne er vistnok det første land sola hilser på når den står opp! Vi var t.o.m. våkne ved soloppgang men dette hadde vi ikke fått med oss. Så er du en gang i Gisborne, bli med ut i båt for å se soloppgangen, den er vistnok spektakulært der.

Vi busser videre, Anne Mette & Grethe

image
image

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *