CHRISTCHURCH

image

Christchurch som ligger på Sørøya ble rammet av kraftige jordskjelv i september 2010 og februar 2011. Skjelvet i 2011 betegnes som etterskjelv men også som et separat jordskjelv. Det målte 6,3 på Richters skala og var svakere enn i 2010. Det at skjelvet i 2011 kom ved lunchtider på en tirsdag mens det i 2010 kom på morgenkvisten en lørdag, samt at bygningene allerede var skadet fra 2010 førte til at mange flere ble drept. 3 mennesker omkom i 2010 mens 180 i 2011.
I dag er oppryddingsarbeidet i full gang men det så fremdeles ut som en krigssone og byggeplass. De fleste broer over elven, veier og hele kvartal var sperret. Store deler av kirkene og andre bygninger var delvis eller helt rast sammen.

image

I dag er oppryddingsarbeidet i full gang og man prøver så godt en kan å pynte de sperrede områdene. Et lite kvartal med butikker og restauranter var bygd opp av fargerike konteinere, veldig kreativt. I tillegg er alle barna engasjert i oppbyggingen av byen sin i form av tegnekonkurranser og vinnerne har fått en egen utstilling midt i byen.

Som mange andre steder i New Zealand var dette en veldig koselig by med lave hus samt trær og grøntarealer over alt. I denne byen har de også New Zealands vakreste gate som de påstår selv, New Regent Street som ble opprustet og renovert i begynnelsen av 2000. Arbeidet ble satt noe tilbake av jordskjelvene men i 2013 stod det ferdig i all sin prakt. Vi kan si oss enig i at dette gamle butikkområdet er vakkert.
Elven som snor seg igjennom bysentrum var en strålende treningsplass, i tillegg fikk vi se mini Venezia og Botanisk hage på en og samme tur.

Det ble en hurtig og hektisk snarvisitt i New Zealand. Denne fantastiske vulkanøya fritt for farlige kryp, hvor alle planter gror i et enormt tempo, øyene uten egne landpatterdyr men 100 vis av fuglearter og de hyggelige menneskene vil vi huske lenge.

Kia Ora New Zealand

image

image

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *