WHITSUNDAY OG GREAT BARRIER REEF

IMG_5208
Hvite strender så langt øyet kan se i ordets rette forstand. Whitehaven Beach er kåret til Australias vakreste strand og den 3. vakreste i verden. Stranden er over 7 km lang og i ettertid fikk vi vite at turistene blir ført til den minste delen av stranden, på hovedstranden vil de helst ikke ha horder av mennesker trampende rundt. Sanden består av 98% ren silisium og den er så finkornet at den kan ødelegge alt elektronisk utstyr som kamera og telefoner. Trenger smykkene dine en polering så er det bare å sette i gang, etter en runde i sanden så skinner de som aldri før. Anne Mette fikk pusset armbåndet og for Grethe som har ankler og tær fulle av smykker var det bare å tusle rundt så var den sølvpussen unnagjort. I motsetning til annen sand kan den ikke holde på varmen derfor er det svalt å gå på den selv om solen steker. Vi hadde noe skiftende vær og det var nok like godt for her tar solen, godt hjulpet av tynt ozonlag og den skinnende hvite sanden. Whitehaven Island er den største øyen i Whitsunday som består av totalt 74 øyer og ligger utenfor den lille byen Airlie Beach i Queensland. Her var vi da og hadde en fantastisk strand og et krystallklart hav som lå fristende foran deg men det var ikke bare å løpe uti. Først måtte man ta på seg en ganske så usexy ”stingersuits” som dekket deg fra topp til tå, uten den kan du ikke bade da det kryr av brennmaneter som f.eks box jellyfish. Marine stingers er langs hele kysten i den nordlige delen av Queensland. Deler av Great Barrier Reef er i dette området selv om størsteparten av korallrevet ligger noe høyere nord utenfor Cairns. Korallrevet er over 2000 km langt og er 1 av de 7 naturlige underverk i verden og det eneste levende som kan ses fra verdensrommet.

Veldig deilig å ha disse bildene på netthinnen nå som vi har en 36 timers busstur foran oss.
Klem fra Grethe og Anne Mette

IMG_3306IMG_3309

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *