SEILTUR I WHITSUNDAY

Magisk natt på en 24 m lang seilbåt med iskald hvitvin og mer enn 30 haier og 6 delfiner sirklende rundt skuta.

image
Det er alltid en viss spenning om hvem en havner sammen med når en skal på en organisert tur. Så når vi skulle på 2 dagers seiltur med 20 andre som viste seg å være tyskere mellom 20-30 år og alle ropte PARTY BOAT var det lett å lese angsten i øynene våre.

image
Vi seilet med den 24 m lange seilbåten Siska, eller det var lite seiling og mye motor 😉 Å ligge på dekk i solsteken med bølgeskvulp, et par skilpadder i havet og et glass med iskald hvitvin i hånden er som himmelen på jord. Vi kjørte ut til Tonque Bay for å se de fantastiske sanddynene på Whitheaven Beach.

image
Ferden videre gikk i solnedgangen til der vi skulle ankre for natta. Siden vi har blitt frarøvet mange solnedganger på denne reisen tok Anne Mette litt av med kameraet i kveld. Etter middagen satte vi oss på dekk i stupmørket med lommelykter og lyste på haiene som sirklet rundt båten. Usikker på hvilke type haier det var, men det var definitivt ingen hvit hai å se. Kapteinen mente det var 40-50 stk. Smule kvalmende når du vet at du skal snorkle her i morgen 🙁 6 delfiner tok seg også tid til å leke seg rundt båten. Prøvde å ta noen bilder men det gikk dårlig i mørket. Pompel&Pilt satte seg til rette med et godt tak rundt vinglasset og ventet på at det skulle ta av på the PARTY BOAT. KL 23 var det kun oss to og Tarzan som fremdeles var våkne. Party båten sin det. Da lå ungdommen strødd på dekk, ikke pga. alkohol men fordi det var så varmt og klamt i kahytten. Neidaså, de gamle er fremdeles eldst : D

image
Dag 2 var vi klare for snorkling, Grethe har vært på denne type tur i 2007 men da på en 3 dagers tur hvor de reiste langt til havs og Anne Mette har snorklet og dykket på forskjellige rev rundt forbi, så forventningene til Great Barrier Reef var høy og fallgrensen stor….. vi falt noe jævlig 🙁 De tok oss til noen bitte små korallrev som var nedtråkket, med dårlig sikt og lite fisk. Helt greit at vi ikke så noe til nattens haier, men dog. Dessverre har vi ikke tid til å reise nordover for å dykke på de store revene, så da får en komme tilbake til Australia en annen gang. Vi fikk sett noen fargerike fisker og skilpadder, det er vel grenser for hva en kan forlange….. eller….

Stor klem fra 2 slitne men fornøyde ungdommer 😉

This entry was posted in Reise.

3 thoughts on “SEILTUR I WHITSUNDAY

  1. dere ser så bra ut 🙂 helt tydelig at dette er et eventyr 🙂 det er også et eventyr å følge bloggen må jeg si 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *