NOOSA

IMG_1140
Hele østkysten av Australia er dekt av strender så selvfølgelig er det et paradis for surfere. Noosa Heads er ikke noe unntak da dette er et gammelt populært surfested. De siste årene har det kommet til mange store luksus hoteller og resorts så nå er det flere familier og pensjonister som ferierer der. Backpackerne sier at stedet er overtatt av ”rikinger” men de drar dit uansett. Noosa Heads hvor vi bodde er en av de tre store sentrene i regionen Noosa på Sunshine Coast i Queensland. Vi bodde i en gammel sjarmerende verneverdig bygning som er gjort om til overnattingsplass for backpackere. Den ligger rett ved stranden og Noosa Nasjonalpark hvor du finner noen helt fantastiske turløyper. Vi sto opp tidlig for å ta en joggetur og tenkte at vi ble ganske alene, men nei her krydde det av mennesker på sin daglige morgen gå/joggetur.
I følge Lonely Planet er det 3 severdigheter i Noosa: Noosa Main Beach, Sunshine Beach og Nasjonal parken, vi fikk med oss 2 av de. Selv om det ikke er mye variasjon i aktivitetstilbudet i Noosa Heads så har området rundt mer å by på. Det er satt opp daglige turer til Australia Zoo og ikke minst turer til Noosa River Everglades. Det skulle være både koala og kenguru i nærområdet men vi måtte til Australia Zoo for å få se disse, derimot krydde det av øgler og en slange hadde forvillet seg i bakhagen.
Det blir mye strand, surfing og backpackere hele østkysten opp, for oss blir det da strand, trening og vinkvelder på hostelet.
Nå drar vi til sjøs for å teste seilerferdighetene våre, hvordan dette går får du se om noen dager.

Klem fra Grethe og Anne Mette

IMG_3272

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *