AUSTRALIA ZOO – HOME OF THE CROCODILE HUNTER

image
Australia zoo er en liten dyrepark med fortrinnsvis reptiler, men er under utbygging. Dyreparken ligger i byen Beerwah i Queensland. Parken ble åpnet i 1970 under navnet Beerwah Reptil Park av the Crocodile Hunter Steve Irwins foreldre. Mer enn 10 år senere kjøpte de opp ytterligere 40 mål og døpte om parken til Queensland Reptile and Fauna Park. I 1987 åpnet Crocodile Environmental Park bl.a. for å sikre krokodillenes fortsatte eksistens. I 1992 ble parken omdøpt igjen, nå til Australia Zoo. Parken eies og drives av den avdøde Steve Irwing sin familie. Parken er mest kjent for sine krokodiller og reptiler men også kengeruer, koalabjørner, vombater, galapagosskilpadden Harriet og tigrene. Nå har de utvidet med egen Afrika avdeling og større skal den bli. Her er det ingen tvil om at dyrene er høyst prioritert. Først kommer dyrene, så de ansatte og til sist publikum. Det er det som skal til for at vi som publikum kan trives i en slik park. Dette er så langt fra dyreparkan i Beijing en kan komme, her finner en sunne friske dyr med store områder å boltre og å gjemme seg på. Parken og de ansatte gjør en fenomenal jobb med å informere om dyrene og hvordan en selv kan hjelpe truede dyrearter. En park som virkelig er verdt et besøk.

Anne Mette & Grethe

image
image
image
image
image
image

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *