SYDNEY OPERA HOUSE

IMG_3190
Sydney er hovedstaden i den Australske delstaten New South Wales. Det var en intens kniving mellom Sydney og Melbourne om hvem av de som burde være hovedstaden i Australia. Det hele endte med at man opprettet en ny by og hovedstad midt i mellom de to, nemlig Canberra som ble etablert i 1908.
Vi ankom Sydney og var klar for den obligatoriske turen til Sydney Opera House. En liten strek i regningen var at vi våknet til sørvest kuling og regn. Det var som om vi våknet i et helt annet land. Dagen før hadde vi ligget på stranden og nå måtte vi finne frem de varmeste jakkene og buksene som lå nederst i bagen. Men det finnes ikke dårlig vær bare….. Vi ble hentet av Rachel og kjørt til Central Station hvor vi skulle ordne våre busspass i Australia. Derfra måtte vi selv finne veien ned til operahuset, Det viste seg å være ganske enkelt selv om vi begge har en noget dårlig retningssans. Med en varm svart kaffe i hånden fikk vi sett både operahuset og Sydney Harbour Bridge og regnet stoppet akkurat i tide til å få tatt noen bilder. Operahuset ble offisielt åpnet i 1973 og er tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon. Operaelsker eller ikke, dette huset blir besøkt av tusenvis av turister hvert år og i samme slengen får man også med seg Sydney Harbour Bridge som ligger på den andre siden av havnen. Flott syn i regnvær som i solskinn.

Klem fra noen småfrosne turister, Grethe og Anne Mette

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *