HA LONG BAY

IMG_0985
Ha Long Bay ligger en 3 timers kjøretur fra Hanoi. Bukten har 1969 fjellsøyler bestående av kalkstein, mange dekt av kompakt jungelvegetasjon. Flere av øyene er hule og har noen helt fantastiske grotter. Den største grotten vi besøkte var litt av et syn, opplyst i alle regnbuens farger, man kan ikke bli annet en fasinert av naturens eget under som skaper en slik eventyrverden. 989 øyer og grotter har fått navn etter sin utforming, for eksempel ”Voi” som betyr elefant. Min fantasi skapet mange andre rare dyr og skapninger ☺ Ha Long Bay kom på UNESCOS verdensarvliste i 1994.
Alle reiseselskap i Hanoi reklamerer med en romantisk tur til dette stedet, med eller uten overnatting, jeg reiste alene og valgte dagstur. Jeg var ørlite spent på hvem som skulle være med og om jeg ble den eneste single, men heldigvis var det 3 andre i samme situasjon som meg. Etter en humpete busstur på dårlige veier ankom vi havnen hvor båtene lå på rekke og rad. Selv i dette kaoset av båter var det en deilig ro, ingen bråket motorbåter bare gamle fartøyer og robåter. I et tog av båter kjørte vi ut til første stoppested, en liten landsby på sjøen bestående av fargerike husbåter. Her kunne vi få velge mellom egen kajakk eller betale litt ekstra for å bli rodd rundt til grottene i en bambusbåt, jeg valgte å betale litt ekstra. Takk og pris, for når en hærskare av turister som ikke har vært i en kajakk før skal manøvrere seg inn og ut av trange grotter så blir det kaos, men veldig moro for alle andre.
Å sitte på dekk i strålene solskinn med en kald øl mens man i rolig tempo kjørte rundt disse imponerende fjellformasjonene, var en nydelig avslutning på Asia for meg.

Klæm fra Grethe

This entry was posted in Reise.

6 thoughts on “HA LONG BAY

  1. Heia 😉 dagens høydepunkt å følge med sia dokkers, heilt fantastiske reiseskildringer. Æ å Even følger spent med på reisen. Klæm fra Løten

  2. Heia, for en plass:) Nå har dere fått en ny seer, viste bloggen deres til pappa, som nå er å følge med dere. Kjempeherli’ å få følge dere på reisen. Kos dere masse i ” The land down under “. Stooooooooor klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *