HOI AN

image

Hoi An betyr “fredelig samlingssted”. Store deler av Vietnam ble bombet sønder og sammen under Vietnamkrigen, men denne lille landsbyen ble ikke rammet. Hoi An ligger ved kysten midt I landet og var en viktig handelshavn på 1400-1800 tallet. Vietnam har vært okkupert av Kina flere ganger men også av Frankrike og det har satt sitt preg på arkitektur og mat også i Hoi An. Her er det mange små koselig hus med trange smug, og midt I byen finner du den kjente japanske broen fra 1600 tallet, handleshuset Tan Ty og templer som forteller noe om all den sørøstasiske påvirkningen denne byen har hatt .
Hoi An kom på UNESCO´S verdensarvliste I 1999
En perle av en by! For en lykke å komme hit akkurat nå når vi virkelig trengte ro og ferie. Det er så vakkert og fredfult her at vi føler at vi lever i et postkort. Vi viste veldig lite om stedet før vi kom. Etter 24 timer på bussen, tok vi oss en kald øl mens vi lot oss overtale av to motorsyklister om at de kunne kjøre oss til det beste og rimeligste hotellet i byen. De skal jo tjene penger så de kjøret en skikkelig omvei, hotellet (HUY HOANG RIVER HOTEL) ligger kun 6 min gange fra bussholdeplassen fant vi ut i ettertid men for 12 kr kan de kjøre så langt de vil for vår del. Poenget er at hotellet er billig og perfekt for oss. Det ligger helt nede til elven i gamlebyen, her skal det bli mange hyggelige kvelder med kald hvitvin mens vi blogger, ser på nett tv og følger med på hverdagen på elva.

Klem fra Anne Mette og Grethe

This entry was posted in Reise.

4 thoughts on “HOI AN

  1. Heia. Første gang jeg er innpå siden deres. Så fantastisk morro å få se det dere opplever. For en reise 🙂 Det er herlig med så mange flotte bilder og gode refleksjoner fra plassene dere besøker. Nyt turen videre !
    Lovelove

    • Ja vi har tidenes reise, vi klyper oss i armen hver dag og føler oss veldig priviligert som har mulighet til å gjøre dette. Gla i dokker:)

  2. Hei det er Caroline håper dere har en fantastisk fin tur. Savner deg mye.
    Fine bilder.Jeg skulle ønske jeg kunne vært med deg Grete.

    • Savner deg også Caroline:) så er det så kosleig å vite at du følger med meg på bloggen. Har mye å fortelle når jeg kommer hjem. Hils så mye til Jørgen også. Klæm fra mæ:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *