HO CHI MINH – SAIGON

image
Ho Chi Minh tidligere Saigon er den største byen i Vietnam med en befolkning på over 7 mill. Saigon ble grunnlagt i 1698 og ble hovedstaden da Vietnam ble erobret av Frankrike i 1859. Byen fikk det nye navnet Ho Chi Minh City i 1976 til ære for landsfaderen og geriljalederen Ho Chi Minh. Vietnam ble selvstendig i 1945 og Hanoi ble da hovedstaden.
Byen er kaotisk, bråkete, støvete og det kryr av fortausrestauranter som bare øker antall sitteplassene ut i gaten alt etter hvor mange besøkende de har. Ho Chi Minh er Vietnams kulturelle midtpunkt og ligger sør i landet.
Det er så mye vi gjerne skulle ha sett i denne byen, men nå er det fullt. Det er slitsomt for hjernen, hjertet og sjelen å være på tur. Derfor brukte vi siste dagen på å tusle rundt i byen, sitte ved Saigon elven med en is kaffe (Vietnam har virkelig vedens beste is kaffe) Her er det slik at jo mindre stoler restauranten har, jo billigere er det. Så på en liten stol betaler en kun 3 kr for en iskaffe, langs elva var det store stoler så her kostet den 13,5 kr 😉 Nå skal vi komme oss et godt stykke nordover, finne et koselig sted hvor vi kan roe ned å være mer fysiske enn psykiske.

Klem fra to smålåtne jenter
image

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *