SIEM REAP

IMG_4319

Siem Reap er den 3. største byen i Kambosja, som er en av verdens fattigste land. 70 % av befolkningen lever for under 12 kr om dagen og ca. 1/3 av de lever for under 3 kr dagen. Så som turist bør en ta ansvar når en skal besøke land med stor fattigdom. Gjør research på forhånd om hvordan du best mulig kan hjelpe. Landet ligger også høyest på den internasjonale skala over korrupsjon.
Til tross for dette og at landet har vært i krig i 30 år, fra 1970 tall til 1999 møter en skjønne, blide og gjestmilde mennesker over alt. Byen bærer fremdeles preg av tidligere fransk koloni i arkitektur og bakevarer.
Vi besøkte Siam Reap War Museum hvor vi fikk omvisning av en fantastisk mann. Han mistet familien sin i krig når han var 9 år. Han ble skutt flere ganger under krigen, mistet et ben av en landmine og har fremdeles flere prosjektiler som vandrer under huden. Dette ble et sterkt og smertefullt møte. Det er psykisk vanskelig å forberede seg til slikt, vi kjenner begge på at neste ukes besøk på ‘ the killing fields’ kommer til å bli en veldig tøff opplevelse.

Klem fra Anne Mette & Grethe

This entry was posted in Reise.

4 thoughts on “SIEM REAP

  1. Holy Crap! Sykt bra bilder og reisebeskrivelser, MEEEGET imponerende! Litt av en tur, og noen fantastiske plasser og mennesker dere møter. Lykke til videre. Følger spendt med… HÆLS!

    • Takk takk Helge! Det er så hyggelig det er å se at folk følger oss, det sette vi stor pris på. Vi storkoser oss og nyter hvert sekund. Stor klem fra Grete og Anne Mette

  2. når det er mye å ta inn , når man leser bloggen….,så må det være enormt å være på turen…. må lese nøye, og følge med, for det går litt i surr med disse eksotiske navnene 🙂 smasklove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *