ANGKOR

IMG_4170

Noen kilometer nord for Siem Reap finner en den store ruinbyen Angkor som er det viktigste ettermælet etter Khmerriket. Byggingen pågikk fra det 9. til det 15. århundre. I 1992 ble denne arven listet på Unescos verdensarvliste.

Samme Tuk Tuk sjåfør som i går geleidet oss rundt i det store området blandt aper, hunder, folk, elefanter og fantastiske ruiner. Her er litt info. om de 3 templene som gjorde desidert størst inntrykk på oss.

ANKOR WAT blåste fletta ov oss. Skal sies at vi har sett mange pagoder de siste ukene, men dette var helt spesielt. Dette regnes som den største religiøse bygningen i verden. Tempelet ble bygget i perioden 1100-1150, til ære for den hinduistiske guddommeligheten Vishnu. Angkor Wat ble bygget av Kong Surayavarman II i det 12 århundret, et stort begravelsestempel som som skulle huse hans levninger. Storslagen arkitektur som må oppleves. Noen steder står den også under de 7 nye underverker.

ANGKOR BAYON er kjent for sine sine 51 tårn med 4 enorme smilende og mystiske steinansikter på hvert tårn. Tempelet ble bygget i 1190 av Kong Jayavarman, det er et buddhistisk tempel med innslag av hinduistiske elementer.

TA PHROM mest kjent fra Tomb Rider med Angelina Jolie. Tempelet ble påbegynt i 1186, et buddhistisk tempel for moren til Kong Jayavarmen VII. I dag er det overgrodd med enorme trerøtter som sprenger seg i gjennom tempelet og jungelvegetasjon.

Klem fra Cowboy Mette & Buddha Grethe

This entry was posted in Reise.

2 thoughts on “ANGKOR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *