TAI CHI

IMG_0238

 

Tai Chi også kjent som Tai Chi Chuan er i følge legenden grunnlagt av Chan San Feng.

Tai Chi er en gammel kinesisk kamp kunst, hvor bevegelsene ofte blir praktisert som terapi for bedre helse, særlig innenfor muskel- og skjelettplager. Bevegelsesmønsteret utføres i rolig tempo med fokus på balanse, kroppslige tyngdepunktsoverføringer og pust. Tai Chi kan betegnes som meditasjon i bevegelse og du vil kunne oppnå styrke og fleksibilitet uten belastning på leddene.

Øvelsene blir utført i et bestemt mønster i en kort eller lang sekvens. Den korte tar ca 5-10 min og inneholder 37-48 øvelser, og den lange tar omtrent 20-60 min og inneholder 108 øvelser. Tai Chi blir ofte utført i grupper og ledet av en instruktør. Det hele ser nesten ut som en dans.

Er du i Beijing og har lyst til å se eller prøve Tai Chi, så er Tempel of Heaven og parken rundt en fantastisk plass. Kom tidlig om morgenen gjerne i 7 tiden og du vil se grupper av mennesker som samles til felles trening overalt i parken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *