TRANS SIBERIAN TRAIN

IMG_2554

 

Da er siste etappe over, Ulaanbaator – Beijing. Luksusfølelsen er definitivt best på denne etappen, mest sannsynlig for at vi har egen kupé. Når vi gikk på toget ble vi litt stresset av at alle backpackerne gikk på vogn 2, mens vi på vog 1 sammen med alle Kineserne. I ettertid er vi glade for dette, da det stinker backpacker i vogn 2. Vi holder heller ut å føle oss som aper i bur (ørlite beglodd).

Reisen tok 1 ½ døgn her gikk tollen som smurt, men på grensen til Kina måtte vi skifte hele understellet på toget. Dette p.g.a Mongolske og russiske tog bruker sporvidden 1 520 mm, mens Kina bruker normalspor med bredden 1 435 mm. Hver gang tog krysser grensen må de derfor bytte hjul (boggier). Hver vogn blir løftet og boggiene byttet. Dette, sammen med toll- og passkontroll, gjør at grensepasseringene tok flere timer.

Alt i alt har dette vært en fantastisk opplevelse som har stått til forventningene. Anbefales på det sterkeste. Dette er også en tur som også litt større barn kan ha stor glede av.

Denne etappen har definitivt størst variasjon når det gjelder utsikt.
Beklager kvaliteten på noen av bildene da de er tatt gjennom et skittent vindu.

Klem fra Anne Mette og Grethe som nå er klare for Kina

This entry was posted in Reise.

2 thoughts on “TRANS SIBERIAN TRAIN

  1. wow….utrolig..
    .må bare si jeg er glad det kun var en edderkopp med, men til gjengjeld var den vel ikke akkurat liten….
    det har manglet noe, når dere ikke har vært på nett, så det var stas å se 2 innlegg i dag, slik at man kan følge dere på denne fantastiske reisa 🙂

    pass godt på dere selv og hverandre.
    smasklove fra oslo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *