TRANSMONGOLSKE JERNBANE

Nå har vi reist fra Irkutsk til Mongolia. Denne gangen kom vi på et Russisk tog og det var en fornøyelse. Her var det myke madrasser, rene puter og dyner, rene toaletter, nyskuret og blank vannkoker. Dette toget hadde ikke egen matvogn så vi fortsatte med suppe og nudler. Distansen er ikke så lang men vi brukte tilsammen 8 timer på å komme oss ut av Russland og inn i Mongolia. 7 ganger ble passet sjekket, 2 narkohunder måtte til  og all bagasje ble gjennomsøkt. Tollvesenet her fleiper man ikke med, dette er blodig alvor, noe vi brukte litt tid på å forstå så det var ikke få ganger vi ble “husjet” tilbake til kupeeen.

Første natten delte vi med en meget ung Russisk mann som ble veldig beklemt stakkars. Den andre natten delte vi kupé med 2 Nederlandske gutter som bare var hakket mindre brydd.

Klem Grethe og Anne Mette

This entry was posted in Reise.

3 thoughts on “TRANSMONGOLSKE JERNBANE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *