MONGOLIA

image
Terelj Nasjonalpark Ligger 66 km fra Ulan Bator.

Mongolia er et utrolig vakkert land, med storslagen natur. Her er det nydelige og blide mennesker som ikke vet hva godt de kan gjøre for deg. En kombinasjon av dette ga oss en utrolig god og fredfull energi. Med våre nå nye venner guiden Ganzo og sjaføren Choca fikk vi 2 dager med positivt påfyll for kropp og sjel, noe vi trengte etter togtur og Russland besøk.

Vi bodde i vår egen Ger som er et stort rundt telt som over halvparten av den Mongolske befolkningen fremdeles bor i.

Dag 1 besøkte vi først Chinggis Khaan museet  og den berømte Turtle Rock (mongolsk: Melkhii Khad) som er en stor sten som ligner på en skilpadde. Inne i stenen ligger det en liten sten som er en ofringsplass. Her legges det penger, skåler med melk og de binder fast silkeskjerf, noe som gjøres på alle hellige plasser. Dagen ble avsluttet med et besøk i et Buddhistisk tempel mer en 1600 m.o.h.

Dag 2 skulle vi starte med å ri på hester. Da hestene går frie i fjellet om natten hadde de denne natten bestemt seg for å gå på langtur. Så vi fikk sitte på trammen foran vår lille Ger og kose oss med en bok i solsteken mens vi ventet.

Som det så fint heter, den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Vi fikk komme inn i hestefamiliens Ger. Her serveres det varm syrlig melk og tørket kulturmelk dette lagd av hestemelk. Noe Grethe hadde gruet seg veldig til og det var like ille som hun hadde fryktet.

Endelig kunne vi hive oss på hesteryggen og rase over de gresskledde fjellene, ja det kan du tro. Anne Mette hadde harehjerte og livredd for galopp men ingen fare, hestene orket knapt nok å gå, så jobben var å få dem fremover i det hele tatt. Alt i alt ble det en fin og morsom opplevelse.

Vi  avsluttet dagen  med en lang gåtur i fjellet og en liten treningsøkt. Mellom alt dette fikk vi servert frokost, lunch og middag bestående av lokal mat som smakte helt nydelig. De spiser mest kjøtt som oftest innbakt med forskjellige salater til.

image

Ulan Bator

Hovedstaden og den største byen i Mongolia og har ca 1.120.000 innbyggere. Byen ligger ved en dal nær elven Tuul, omtrent 1350 moh. Byen ble grunnlagt i 1639 som en nomadisk Buddhistisk klosterlandsby. Før 1778 hadde byen endret beliggenhet hele 28 ganger, hver gang valgt seremonielt, men fra det året ble bosetningen permanent der elvene Tuul og Selbe møtes og Ulan Bator ligger i dag.

Når en går rundt i byens gater kan en se at dette er en by i rask vekst. Det bygges leiligheter og kjøpesenter over alt. Det finnes over 500.000 biler i denne byen og det er med livet som innsats du forflytter deg i den. På en times gåtur i dag så vi 3 sammenstøt.

Energi klem Anne Mette og Grethe

Mens dere ser filmen kan dere nyte tradisjonell Mongolsk strupesang.

This entry was posted in Reise.

3 thoughts on “MONGOLIA

  1. Begynner å ane konturene av de fantastiske opplevelsene dere får 🙂
    Blir litt munnlam merker jeg ………

    skal øve på en velkommen hjem strupesang til dere nå 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *