CHINGGIS KHAAN

image
Chinggis Khaan levde fra 1162-1227, grunnlegger og den store Khaan (Keiser) av det Mongolske rike., som ble det største sammenhengende imperiet I historien etter hans bortgang.

Chinggis Khaan statuekompleks er en 40 m høy statue av Chinggis Khaan på hesteryggen. Ligger øst for den Mongolske hovedstaden Ulan Bator hvor han ifølge legenden fant en gyllen pisk. Statuen peker symbolskt østover mot hans fødested som er Temujin. Statuen er omringet av 36 søyler som representerer de 36 Khanen fra Chinggis til Ligdan Khan. Besøkende kan gå opp på hodet til hesten gjennom brystet og halsen hvor de får en panoramautsikt. Området rundt er fremdeles under utbygging, det skal bygges omkring 200 Ger på yurt camps. Under statuen finner en museum som har utstillinger knyttet til bronsealderen og Xiongnu arkeologiske kulturer i Mongolia, som viser dagligdagse redskaper, beltespenner, kniver, hellige dyr etc. Her finner en også utstilling på great Khan perioden i 13. og 14. århundre som har gammelt verktøy, gullsmedfag og noen nestorianske kors og rosenkranser.
Du får også se verdens største sko, 6 menter høy og lagd av over 200 kyr.
(Wikipedia)

Skal du noen gang besøke Mongolia så bør du ta turen hit. Som dere ser på filmen så hadde vi 3 årstider fra snøfokk til strålende sol på under en time. Vi fikk prøve Mongolske nasjonaldrakter og vips var det vi som var turistattraksjonen ☺

Grethe og Anne Mette

This entry was posted in Reise.

6 thoughts on “CHINGGIS KHAAN

  1. så gøy 🙂 de draktene går våre norske nasjonaldrakter en høy gang 🙂
    What a place !!! ( har en følelse av at de ordene kan bli en loop)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *