TRANSSIBIRSKE JERNBANE

3 døgn på den Transsibirske jernbane Moskva-Irkust er nå unnagjort med blandende følelser. Vi begge elsker å kjøre tog og hadde gledet oss til å bli tvunget til å finne roen i 3 dager, noe vi også gjorde. Dagene og nettene gikk til å sove, lese, spise rett i koppen suppe, drikke Kinesisk øl, skli på urinerte dassgulv og å glane ut gjennom vinduet. Første døgnet var utsikten lik null om du ikke liker trær som raser forbi. Etterhvert ble det mer åpent landskap og søte rare trehus dukket opp. Vi forventet at bjørner i strutteskjørt skulle vinke til oss, men alt vi så var noen kyr.

Da vi kjørte med et Kinesisk tog kan dere kanskje tenke dere hvor harde senger og puter vi måtte takle. Grethe er nå smalere rundt hoftene enn leggene. Støtdempere mellom vognene var også fraværende så hver gang toget stoppet knuste vi knær og hodet inn i vegg og stolper.

Vi bodde i partyvogna så enda godt vi er sosiale sjeler. Delte kupé med 2 Nederlandske jenter, unge og seriøse. De fikk kraftig problemer med nattesøvnen 😉 Vi derimot tok med oss Vodkaflaska, if you can´t beat them, join them.

Halvbrisen og rundlurt av en Taxisjafør kom vi frem til Irkust i natt. Dere skulle sett lykketrynene våre når vi kom inn på et 5 stjerners hotell. Endelig fikk vi dusjet og Anne Mette følte seg så ren at hun aldri trengte å dusje igjen (den følelsen har allerede gått over).

Her har vi laget en liten film med bilder fra togturen. Musikken bør spilles på full guffe. Day of wrath, Dies Irae. Enjoy…..

Store klemmer Anne Mette og Grethe

This entry was posted in Reise.

6 thoughts on “TRANSSIBIRSKE JERNBANE

  1. Lovely, med film 🙂 ser at toget ikke var 5stjernes 🙂 steike ta……..
    måtte stoppe opptaket med Matador, og konse 🙂
    nyt dagen i morgen, før dere reiser videre 🙂

    smask og love from Oslo

  2. Tusen takk for nok et artig “postkort” på bloggen. (og Anne Mette: TUSEN takk for gave til Simon. Artig men støyende – og nå kan han spille med storebror) Ha det bra – klem

  3. Åh, så stas med film:) lag fleire sånne a:) toget var kanskje ikkje luksuriøst, men tenk så morro å ha tatt det da:) og da blir det desto bedre når dekkan kan nyte ordentlige hotellrom, senger , doer og dusjer:) kos dekkan videre, så glad for at dekkan he denna bloggen så me kan følge med dekkan:) over og ut i fra Oslo som forøverig er ein varm sommerdag idag:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *