50 DAGER TIL AVREISE

IMG_2563

 

 

Shit…. det er nå bare 50 dager til vi reiser. Vi er nå akkurat passe i rute med forbredelser, det gjennstår bare å få på plass de siste flyturene og visum.
Her er noe av det vi har gjort.

VAKSINER:
Det er ikke måte på hvor mye rart en kan vaksinere seg mot, nesten alt bortsett fra frekke mannfolk og ranere. Grethe vaksinerte seg på Sentrum reisemedisin som er et super bra alterntiv om du ikke har fastlege, eller om du har spesielle behov. Vi begge vaksinerte oss mot Hepatitt A+B, Gulfeber og Hjernehinnebetennelse (som lønner å ha om en skal bo på dorms eller steder hvor det oppholder seg mye mennesker) Grethe frisket også opp vaksiner fått som barn. Dukoral drikkevaksine tar vi med oss og malariatabletter. Vi har også med oss Ciproxin som er et supermiddel om en får en infeksjon i kroppen.

BANK:
Sjekk ut med banken så du får gebyrfrie uttak i utlandet. E-faktura på alle regningene og ekstra bankkort. Mange velger også å forsikre seg gjennom banken, men det kommer an på hvor lenge du skal være ute å reise da de fleste banker ikke har reiseforsikring over 6 mnd.

MOBIL:
Få deg et tvilling simkort og ta med deg en ekstra mobil. Om du har iphone kan det lønne seg med ekstra mobil og kort som er av gammeltypen (sitat Grethe) Skal du kjøpe deg kontantkort for å ringe billigere i utlandet selges det mest av “gammeltypen”

KILROY:
Er du av den tolmodige typen kan du lett sette opp og bestille alle reisene sine selv, da vi er av den andre sorten valgte vi å bruke Kilroy. Dette er det de er proffe på og har bra samarbeispartnere over hele verden. Tobias fiks 🙂

REISEFORSIKRING:
Husk at helårsreisforikring kun forsikrer deg for reise i opptil 3 mnd. i strekk. Skal du være ute lenger enn 3 mnd. trenger du en utvidet reiseforsikring. Vi skal være ute i 8 mnd. og har derfor valgt Europeiske.

VISUM:
Husk søke visum i god tid før avreise. Det er stor forskjell på hvordan en søker til de forskjellige landene. Noen land kan du søke på nett, noen må du til ambasaden, enkelte land får du automatisk ved å fly inn til landet, men da ikke med buss, tog eller båt. All info om dette finner du på nettet.

REISEDOKUMENTASJON:
Siden en ikke kan vaksinere seg mot ranere bør en ta noen forhåndsregler. All reisedokumentasjon som f.eks. pass, visum, billetter, vaksinekort m.m. må scannes og lagres på en minnebrikke eller lag deg en nettside. Gi en ekstra minnebrikke til noen du stoler på hjemme (Nina 😉 ) + at du tar med deg en selv.

SPRÅK:
Når en skal ut å reise er det noen ord og setninger en bør kunne i de forskjellige landene en skal besøke. For vår del er det endel som skal pugges. Vi skal kunne bestille oss 2 øl. ja/nei, tusen takk, og noen saftige gloser til å jage bort frekke mannfolk.

Anne Mette og Grethe

This entry was posted in Reise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *