TAHITIFESTIVALEN/MAROKKOFESTIVALEN

Kristiansund med sine 4 små øyer (skal man være pirkete, så ja det er 3) er vert for 2 fine musikkfestivaler. Tahitifestivalen som går i slutten av juni og Marokkofestivalen som avholdes i august.

Kristiansunds øyer heter Innlandet, Kirkelandet, Gomalandet og Nordlandet. På folkemunne blir Nordlandet kaldt Marokko og Innlandet Tahiti, derav navnet på de 2 festivalene.

Tahitifestivalen er på Sundbåtkaia på Innlandet (Tahiti) og ble avholdt for føsrste gang sommeren 2000 og startet av Frode Alnæs fra Dance With a Stranger. Madrugada, Bigbang, D´Sound, Kaizers Orchestra, Åge Aleksandersen, Jarle Bernhoft, Beth Hart, Nazareth, Stage Dolls er noen  av de som har vært med.

Vinnie, Sirkus Eliassen, CC Cowboys, Jonas Fjeld, Kurt Nilsen, Kari Bremnes, Rita Eriksen, Ulf Lundell, Brazz Brothers og Frode Alnæs var de som skapte god stemning i år. I tillegg er det alltid nattrock med lokale band.

Sundbåten frakter alle festdeltagerne til og fra festivalen hele kvelden og natten.

Søndag avsluttes hele festivalen med Barnas Tahiti, en barnefestival.

Ønsker du å oppleve mer god musikk så avholdes Marokkofestivalen 23.-24 august 2013. Her kan du bl.a få oppleve Morten Abel, El Cuero, Kystfolket og DDE. På Nordlandet (Marokko) er det i år oppgradering av området så festivalen vil bli holdt på Kongens Plass på Kirkelandet. Der får vi ikke blitt med i år da vi da straks er på vei jorden rundt, men vi ønsker Øivind Frisvold og gjengen lykke til.

@ama2day @gst2day

IMG_2530

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *