UKESLUTT 23

Nok en strålende uke har gått og hver uke består av forberedelser til turen. Har nå startet første runde med vaksinasjoner, den mindre hyggelige delen. 4 sprøyter i første omgang og ny runde om en måned. Vi har kjøpt sekker. De du ser på bildet ble i største laget, bakfra så det ut som en sekk med 2 bein på min kropp 🙂 Litt sommermoro blir det også tid til selvfølgelig med Maske-Party på lørdag og vafler og kaffe hos Hønse-Lovisa på søndag.

@gst2day

IMG_2366

 

Nyter Oslo sommer og forbereder leiligheten på nye leietaker. Det har vært dårlig med trening i det siste, men fikk meg et par runder på Sognsvann med Nina denne uken. Brukte fredagskveld på IKEA, kjøpt inn kasser og poser. Skal låne bort leiligheten når vi er på tur, MYE å rydde før den tid. Nesten søsteren min Pia (vi har bare ikke samme mor og far) kom innom og da ble det plutselig fortgang i sakene. Kasser fylt og satt på loftet, søppelsekker fylt og kastet, borr og skrutrekker…. vips så hadde jeg gardiner på soverommet. Kjekt med organisert og effektiv venn 😉

@ama2day

image

 

Hønse-Lovisa hus

Hønse-Lovisa er en viktig litterær figur i skuespillet Ungen av Oscar Braaten. Hun er en dame som bor ved Akerselva på 1800-tallet. Hun ble kalt Hønse-Lovisa og huset hennes ble kalt Hønsereiret fordi hun tok seg av enslige mødre. Hønse-Lovisa gav fabrikkjentene som hadde “kommet i ulykka” tak over hodet og omsorg slik at de kunne beholde ungene sine selv om de var utenomekteskapelige barn. På den måten kunne de være i arbeid slik at de slapp å gi fra seg ungene til oppfostring eller adopsjon.
Gjennom historien om Hønse-Lovisa skildret Oskar Braaten nestekjærlighet i praksis. Hønse-Lovisa representerer et opprør mot samfunnsnormene som fantes om enslige mødre og ungene deres på 1800-tallet.
‘Wikipedia’

Hønse-Lovisa ligger et steinkast fra der vi bor ( hvis du er en jævel på å kaste) En perle ved Akerselvas fineste foss. Der var vi på søndag sammen med Pia, koste oss med vafler og kaffe 🙂 I dag er det kafé og et galleri i denne lille perlen av et hus som ble brukt som Hønsereiret i filmen Ungen fra 1974.

Anne Mette & Grethe

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *