MUSIKK TIL TRENING

I dag er det musikk så og si over alt, og noen sier at det til tider kan oppleves som støy. Noen ganger er jeg helt enig, men det har selvfølgelig mye med smak og behag å gjøre.

Musikk har også en rekke fordeler.
Vil du lese mer om musikk og terapi så søk opp Audun Myskja (overlege og spesialist i nevrologisk musikkterapi) Han har gjort mange spennende studier om musikk som medisin.

Riktig musikk til treningen har vist seg å kunne få deg til å prestere mer. Studier har vist at musikk til trening øker yteevnen med opp til 20 %.

Musikken kan lure deg til å tro at du er mindre sliten enn du egentlig er. Treningen kan føles mer lystbetont og får deg til å yte mer også ved tung styrketrening. Vi har vel alle opplevd den beroligende effekten som rolig musikk kan gi.

Å bevege seg etter rytmen i musikken kan forlenge evnen din til å holde ut. I tillegg har det vist seg at bevegelse til musikk bedrer den mortoriske ferdigheten og gjør det letter for deg å lære nye bevegelser.
Dr.Karageorghis 

Riktig rytme (BMP=slag pr minutt) er da viktig. Skal du løpe så må du finne musikk som har en litt rask og god rytme. Prøv deg frem og finn musikk som du vil jogge/løpe til. Er den for rolig, så vil den senke tempoet på løpingen din.
Skal du trene styrke så trenger du musikk med mer kraft.

Det viktigste er at du finner musikk som du liker, det kan være alt fra klassisk, rock, pop m.m.
Har du Spotify så kan du søke opp “trening” å få tips fra andres spillelister 🙂 I tillegg finner du her album som er laget for alle typer av trening, Yoga, Pilates, Running, Interval, Aerobic, Workout, bare søk opp det du måtte ha behov for og lag din egen perfekte spilleliste.

@gst2day

bilde-8

This entry was posted in Trening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *