MOTIVASJON

“Of course motivation is not permanent. But then, neither is bathing; but it is something you should do on a regular basis.”

“Folk sier ofte at motivasjon ikke varer. Vel, det gjør heller ikke dusjing og bading – det er derfor vi anbefaler å gjøre det hver dag.”

Sitat fra Zig Ziglar (motivasjons guru)

I jobben min har vi nå kommet til den måneden, hvor mange faller av fra treningen. I januar og februar så trenes det vilt og uhemmet, og så kommer mars og da er det slutt. Det vil si at du ikke har funnet en dyp nok indre motivasjon for treningen. Jeg liker ikke Nyttårsforsett, for de varer sjelden.
Sett deg ned og tenkt over hva du vil endre og hvorfor? Så må du virkelig ønske denne endringen dypt og inderlig.

Noen enkle tips på veien:

1. Finn din største grunn for treningen. Skriv den ned på en lapp, og lim den opp på badespeilet. Vær forberedt på at det garantert vil komme dager hvor du har lyst til å gi opp.

2. Litt trening er ALLTD bedre enn ingen trening. Å gå en tur gir store helsemessige gevinster. (se også mine tidligere innlegg hvor jeg har beskrevet enkle øvelser som du kan gjøre foran TV´n)

3. Finn en treningspartner. Det er mye mer moro å trene sammen med noen, og det er da heller ikke så lett å “sluntre” unna.

4. Det er ikke noe som heter at du har sluttet å trene, du har bare tatt en liten pause og gjør noe annet 🙂

5. Du må sette av tid til deg selv for at du skal kunne ha energi til å ta deg av andre. Jeg hører ofte at man ikke har tid, men når man nå vet hvor lite som skal til for å få store gevinster, så er det ingen undskyldning.

6. Mange trener for å gå ned i vekt, og det er nok den vanskeligste motivasjonen å holde. Mine enkle tips vil kunne hjelpe for deg som skal gå ned noen få kilo. Er du derimot veldig overvektig, så vil du kanskje ikke klare dette alene. Men det er mange som kan hjelpe deg:) Helsevesenet, Personlig Trenere, Ernæringsfysiologer og Kostholdsveiledere, er noen av de som kan støtte og hjelpe deg i denne prosessen sammen med din egen indre motivasjon og styrke.

Motivasjon er nesten som en forelskelse, den automatiske kriblende følelsen varer ikke evig, etter en periode må man “jobbe” med forholdet. Da vil den fantastiske langvarige kjærligheten kanskje komme 🙂 Det samme er det med motivasjon, du må også jobbe hver eneste dag med den. Etter en stund vil en varig livsendring komme.

Vi har alle forskjellige grunner for hvorfor vi trener. Anne Mette og jeg har forskjellige motiver, og derfor ulike speil:)

Grethe sin motivasjon:

Jeg elsker jobben min, og har lyst til å gjøre dette resten av mitt liv, gjerne til jeg er 80. Siden jeg jobber som Treningsinstruktør, så må jeg sette av tid til egentrening. Motivasjonen for min trening er derfor at jeg har dette som jobb og kan leve av dette.

Speilet mitt vil derfor se slik ut:

IMG_2037

 

Anne Mette sin motivasjon 

Jeg er ikke redd rynker, tyngdekraften eller lange tenner, men jeg er livredd for å bli mett av dage. At jeg ikke skal ha en fysikk som holder tritt med hodet, noe jeg tror vil gjøre meg mindre nysgjerrig og eventyrlysten. Så som du skjønner er treningsmotivasjonen min meget langsiktig. Det fine er at på veien hjelper trening meg til å sove bedre, gir meg mer energi, holde vekta nogenlunde under kontroll, velvære og mestringsfølelse.

Speilet mitt ser slik ut:

IMG_2034

 

HVORDAN SER DITT SPEIL UT? Ta et bilde og skriv ned hva som motiverer deg. Send dette inn til oss innen 26. mars til: gst.ama2day@hotmail.com.

I påsken vil vi trekke ut en motivasjon som vi legger ut på bloggen vår. Vinneren får en liten overraskelse i posten.

@gst & @ama

This entry was posted in Trening.

2 thoughts on “MOTIVASJON

  1. Artig med en konkurranse som får en til å tenke over hvorfor man trener. Bare det er jo motiverende 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *