CELLULITTER

Hvorfor får vi cellulitter og hva kan vi gjøre for å forbygge eller redusere dette?
Hovedårsaken er forstørrede fettceller som for det meste klumer seg sammen rundt hofte, rumpe og mave.

Fettnedbrytingen av disse cellene fungerer dårligere enn normalt, ofte av hormonelle årsaker. Disse cellene klemmer på de små blod-og lymfekapilærene slik at væske og avfallsstoffer samler seg i vevet.

Da sier det seg nesten selv, vi må gjøre noe som bedrer sirkulasjonen i vevet. En kombinasjon av styrketrening, kondisjonstrening og tøyning vil gjøre nettopp dette.

Alle kremene som vi til stadighet blir konfontrert med, vil ikke ha noen effekt. Kremen vil ikke kunne trekke dypt nok ned i vevet til å kunne påvirke denne prosessen. Noen vil si at “jo det virker”, men da er det heller innsmøringen av kremen, som vil gi en viss minimal massasje som kanskje kan bedre sirkulasjonen i vevet mikroskopisk (da må du i tillegg smøre ganske så hardt he he). Mange tror også at bare overvektige får cellulitter, men dette er bare tull, syltynne modeller kan også få cellulitter.

Her er 2 enkle styrke øvelser for rumpe og lår

Ettbeins knebøy:
Sett den ene foten på en stol, hold rett rygg og (brystet frem og skuldrene bak) Bøy i fremste kne til det bakerste kneet nesten tar i gulvet, strekk så kneet på “ståbeinet” igjen.
Gjenta 10-15 ganger, skift bein, 3 runder på hvert bein.
Føles det lett kan du ta på deg en ryggsekk med bøker neste gang:)

Knebøy (m/hopp)
Stå med føttene i hoftebreddes avstand med tærne rett frem, eller litt utover. Bøy knærne som om du skal sette deg ned på en stol, for så å strekke knærne. Hold så rett rygg som mulig, og kroppstyngden skal være bak på hælene.
Gjenta 15-20 ganger, 3 runder
Kan også gjøres med et hopp for å få mer utfordring.

Ettbeins knebøy/utfall                                             Knebøy (m/hopp)                                    

IMG_1939

IMG_1941

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er 2 gode tøye øvelser for rumpe og lår

Tøyning for bakside lår (hamstrings)
Sett den ene foten foran deg, gjerne med en bøy i kneet. Len deg fremover med så rett rygg som mulig (ikke krum ryggen, da vil du miste strekken på baksiden av låret). Pust og prøv å komme ørlite nærmere beinet for hver utpust.
Når du kommer til det punktet hvor det gjør “godt-vondt” så holder du der i ca 30 sek mens du hele tiden puster rolig, dypt inn og ut. Skift så bein. Gjør det gjerne 2 ganger på hvert bein

Tøyning for setemuskulaturen
Bøy i fremste kne. Jo nærmere hælen er lysken, jo lettere blir det. Strekk den bakerste foten. Hoftebeina skal være parallelle. Skift kroppstyngden fra side til side, til du finner punktet hvor det strekker mest mulig midt på setemuskulaturen. Etterhvert kan du rolig lene deg fremover. Pust dypt inn og ut for å få muskulaturen til å slappe av. Hold gjerne i ca 30-90 sek på hvert side.

Tøyning for bakside lår                                        Tøyning for setemuskulaturen

 IMG_1943 IMG_1942 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et annet godt tips er å gå i bratte oppoverbakker og trapper. Setter du opp farten vil det i tillegg til styrke i lår og rumpe, også bedre kondisjonen og får fart på sirkulasjonen.

@gst2day

This entry was posted in Trening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *