SAMANEH A. HANSEN

VIPPER OG BRYN
Samaneh jobber som stylist og øyenbrynsspesiealist på TONI&GUY Hegdehaugsveien.
Øyenbryn er ikke bare rammen til øynene, men preger hele ansiktsuttrykket. Rett form og farge kan gjøre underverker med ansiktet ditt og gi deg en ansiktsløftning.
Samaneh er opprinnelig fra Iran og startet med treading (hårfjerning med tråd) og øyenbryn forming i en alder av 8 år. Nå i en alder av 29 år, er hun profesjonell og jobber med dette på full tid.
En behandling består av en ansiktsanalyse hvor benstruktur, naturlige forutsetninger og personlighet blir slått fast. Trendene på øyenbryn forandrer seg fra år til år, men kledlighet og kundens ønske er det viktigste.

FORM
Brynet bør starte i linje med indre øyekrok og slutte i linje med ytre øyekrok. Det høyeste punktet på brynet finner du ved å trekke en linje fra nesetippen tvers over pupillen når en ser rett frem.

image

Formen skal løfte ansiktet, jo større mellomrom det er mellom brynet og øyelokket, jo bedre er det. Pass på at de ikke blir for tynne, det kan skape et spørrende uttrykk og harmonerer som regel ikke med resten av anatomien i ansiktet. Kraftig benbygning krever som regel tykkere bryn enn et spinkelt ansikt. De fleste er ikke helt symetriske, ofte er det ene øyet større enn det andre. En proff kan rette opp denne balansen ved å heve brynet. Det er denne ekspertisen som gjør Samaneh så ettertraktet. Hun tryller frem den mest perfekte form fra pjuskete, viltvoksende fjoner.
Brynene skal kun nappes i underkant og linjen skal være jevn og rett. I overkant skal det ikke nappes, det ødelegger og hemmer/fjerner veksten. Her trenger vi nemlig hårvekst for å kunne heve brynet på sikt. For å få rene linjer og et ryddig øyeparti barberes det i overkant av brynet. Det er viktig at alle dunhår på lokket og rundt buen fjernes, selv om de er tynne og lyse. Disse skaper skygger og feste for pudder og annen øyemakeup, og du får ikke den rene, blanke huden som er viktig for å skape et våkent og rent uttrykk.

FARGE
En gylden regel er at den fargen du velger, ikke skal bevege seg mer enn to toner fra din naturlige hårfarge, verken lysere eller mørkere. Fargen skal dessuten i de aller fleste tilfeller være i en kald tone. Dette gjelder hvis du ønsker et naturlig og et mest mulig kledelig resultat. Men her er det mange grunner til å gjøre unntak fra regelen. Trender, fashionstatement, personlig stil og eksperimentering med utseende og uttrykk, gjør det lov så lenge du har en plan og en grunn til å velge den fargen du gjør.
Fargen er med på å understreke formen. Når vi blir eldre mister ofte brynene både farge og fylde, og virker mer glissne, særlig i ytterkant. Fargen er med på å skape fylde, understreke formen og gi ansiktet vitalitet og ungdommelighet.

STEP BY STEP
Etter konsultasjonen hvor analyse, anbefalinger og kundens ønske er gjort, kan behandlingen starte. Først farges brynene og dette gjøres i 2-3 omganger. Deretter legges på varme omslag for det åpner porene slik at hårene slipper lettere. Nå begynner selve prosessen ved å nappe brynene i form. Når det er gjort legges det på kalde omslag som fjerner hevelser, roer huden og lukker porene.
For å holde formen og fargen vedlike bør behandlingen gjentas hver 3. til 4. uke. Det er ca. den tiden det tar for brynene å vokse ut igjen. Det kommer an på hvor tykke bryn, hvor mye du har nappet selv, og utgangspunktet.

VIPPER
Vippefarge vil aldri kunne erstatte mascara, som gir både stivelse og fylde. Men du får en naturlig myk ramme rundt øynene som forsterker øyefargen og gir et våkent blikk. I de aller fleste tilfeller brukes det sort vippefarge. Fargen varer i 3-4 uker hvis du ikke bruker makeupfjerner med alkohol, dette gjelder også for brynene.

FØR OG ETTER

image

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *