STERKE OG FLOTTE LEGGER I HØYE HÆLER

Nå står våren for tur og da er det ikke lenge til shortsen og sommerkjolen skal hentes frem igjen. Etter min mening har vi nå den beste tiden foran oss. Det eneste jeg ikke liker er høye hæler, det er veldig pent til sommerkjolen, men utrolig vondt å gå i. Derfor kan du allerede nå begynt med enkle øvelser som vil gjøre leggene og anklene sterkere og flottere. I tillegg gjør jeg noen øvelser som vil redusere spenningen i leggmuskulaturen som følge av høye hæler.

Vet ikke om dere kanskje har lagt merke til det, men ballettdansere har utrolig sterke og fine legger. Deres arbeidssituasjon innebærer at de er opp på tærne og ned igjen en rekke ganger i løpet av en dag. I tillegg danser de ofte barfor (eller med tynne ballettsko) noe som gjør at de får stimulert hele foten og anklene. Da snakker jeg selvsagt ikke om de som ødelegger føttene i tåspisssko.

Er du i dag medlem av et treningssenter så sjekk om de har noe “barfottrening” på timeplanen, f.eks AfroDance eller Piloxingtimer (Piloxing er en pilates, box og danceinspirert time). Her får du trent legger og ankler samtidig som du får en super kondisjon og mave/ryggtrening på kjøpet.

Hvis ikke kan du gjøre disse øvelsene hjemme.

IMG_2019HÆLLØFT – styrker leggmuskulaturen

Kom opp på tær og senk deg ned igjen. Hvis du har en trapp i nærheten, så stå på denne med hælen utenfor kanten. Varier på tempoet og stillingen på tærne. Tærne kan peke rett frem noen repetisjoner, for så å skrå de litt ut til siden.

På gulvet kan det også gjøres med små hopp.

Repetisjoner: Så mange du klarer, liten pause for så å gjøre det 3-4 runder

 

 

IMG_2018SIDEHOPP – styrker anklene og leggmuskulaturen

Stå med føttene helt sammen. Hopp fra side til side med føttene “limt” sammen hele tiden (samlede ben). Land på tærne før du setter hælene i gulvet. Gjør det samme men hopp også frem og tilbake

Gjør dette så lenge du orker i 3 runder – kort pause mellom rundene.

 

 

 

 

IMG_2017

BALANSETRENING – styrker anklene

Stå på en pute på et bent. Beveg overkroppen slik at du nesten mister balansen.

Stå i ca 1 min på hver fot – 2 ganger på hver side.

 

 

 

 

 

 

IMG_2016TØYE BAKSIDE LEGG

Sett tærne på noe som er litt høyere en hælen. Sett den andre foten litt foran. Press hælen ned mot gulvet og knip i rompa og len deg litt fremover. Stå med strak fot.

 

 

 

 

 

 

IMG_2015MASSERE BAKSIDE LEGG OG FREMSIDE LEGG

Bakside legg: Legg den ene foten over den andre. Rull frem og tilbake fra ankel og opp til kneet over foamrolleren eller en tennisball. Når du treffer et ekstra ømt punkt, så holder du litt der, for så å fortsette.

Fremside legg: Bøy kneet over foamrolleren så vinkelen er nesten som et 7 tall. Skyv så du masserer fra ankelen og opp til kneet.

 

 

 

 

MEN DET BESTE TIPSET ER KANSKJE: ALLTID HA MED ET PAR BALLERINASKO I VESKA HVIS DU SKAL UT PÅ HØYE HÆLER.

@gst2day

This entry was posted in Trening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *