SOMA

I helgen har jeg vært på kurs og er nå SOMA instruktør. Nå har jeg 2 favoritt treningsformer, Yogalates og SOMA. I´M IN LOVE:)

Soma betyr kropp og dette beskrives som en holistisk trening (helhetlig trening), det vil si at her tenker vi på kroppen som en helhet. Det er mange konsepter som har satt sammen en treningsform som inneholder elementer som kondisjon, styrke, spenst, balanse, bevegelighet og koordinasjon. Det som skiller ut denne treningsformen fra mange av de andre, er at vi involverer så lange muskelkjeder som mulig, isteden for å avgrense  det til en og en kroppsdel. Mennesker er dyr og er laget for en rekke bevegelser som vi i dag har glemt. Hender og føtter er fulle av sensorer som sender signaler tilbake til hjernen, så vi trener derfor barfot.

Her får du spensthopp som går rett inn i en balanse for så å rulle ned til en armheving. Dype knebøy som går over til rotasjon og maveøvelser. Du får utforsket kroppen din slik den er skapt uten noen andre hjelpemidler enn deg selv, vanskelighetsgraden bestemmer du selv.

(konseptet er utviklet av Cecilia Gustavsson og Linus Johansson)

@gst2day

IMG_1933

This entry was posted in Trening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *