TRIGGER POINT

Trigger Point (Myofasciale tenderpoints) eller på godt norks muskelknute, er en hyperirritabel knute i muskelen. Disse knutene kan når de er ekstra irritable, gi smerteutstrålinger i kroppen. Eks. falsk isjias som er smerteutsrålinger nedover baksiden av låret, som skyldes stram setemuskulatur med muskelknuter. Muskelknuter (triggerpunkt) er noe som vi aller fleste har mer eller mindre av.

Så hvorfor får vi disse knutene? Vi kan f.eks få det av:

  • Statisk arbeid, f.eks PC skriving har vist seg å øke forekomsten av triggerpunkt i skulder- og nakkemuskulaturen
  • Akutt overbelastning av en muskel
  • Stress
  • Feil ergonomisk sittestilling på jobb
  • Monotont arbeid
  • Trekk/Kulde

Den nye timen på Sats går ut på å myke opp muskulaturen i hele kroppen. Utstyret som brukes er en sylinderformet rulle (foamroller) og en liten ball. Navnet er kanskje litt missvisende for vi jobber ikke eksakt med bare triggerpunktene, men masserer muskulaturen generelt i hele kroppen (Myofascial selvmassasje). Når man finner et punkt som gjør ekstra vondt (triggerpunkt), stopper man opp og legger litt ekstra trykk på dette punktet. Dette gjør vondt, men det er “godtondt” Etter bare en 30 min økt kjenner man stor forskjell på smidigheten/mykheten i kroppen.

@gst2day

IMG_1845

This entry was posted in Trening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *