HOT TRENING

Den første på dette området var Bikram. Bikram Yoga er satt i system av Bikram Choudhury på tidlig 70 tallet og er en serie satt sammen og hentet fra tradisjonell Hata Yoga og består av 26 posisjoner (asana) og 2 pusteøvelser (pranayama). Yogaen foregår i et oppvarmet rom på 40,6 grader og med en luftfuktighet på 40%

På en treningstur til New York i 2011, kunne jeg velge mellom en rekke Hot Yoga og Hot Pilates timer. Her måtte man være tidlig ut for å reservere plass, for dette var det store.

Nå har andre aktører kommet for fullt også i Norge. Hot Mojo er en av de. Yogaen er utviklet av Monica Bjørn og Johanna Andersson. Dette er en forkoreografert sekvens som foregår i 38 grader. Det er en enkel men fysisk tøff sekvens som avsluttes med en avspenning. Deres filosofi er at Yoga er trening, så her er det ikke noe som er riktig eller galt. Blant mange yogautøvere blir yoga praktisert på treningssenter sett på som “ikke riktig yoga” noe som er en ganske så snobbete. Yoga er og blir trening og den har alltid vært i utvikling takk og pris.
(Du finner timen på Sats)

http://mojolifestyle.se 

Organic Bodywork er en annen treningsform som også foregår i et oppvarmet rom. Konseptet er utviklet av Cecilia Gustavsson som også står bak bla. Afropowerdance og Holistic Training. Du styrker og strekker hele kroppen til flytende kraftfulle og grasiøse bevegelser, det hele til rolig musikk. Her er fokuset ekspansjon i kroppen og stabilitet. Du vil kjenne igjen mange av øvelsene fra Pilates og Yoga (men det er alikevell ikke Yoga eller Pilates). Dette er en fantastisk styrke time, hvor du får utforsket kroppen din sin mulighet til bevegelse.
(Kommer på Sats i løpet av våren)

http://www.holistictraining.se

Fordeler med trening i varmen:

  • Varmen gjør at kroppen er oppvarmet allerede når du begynner med øvelsene, noe som gjør muskler og bindevev mer fleksibel
  • Kroppens kappilærer (blodårere) utvides i varmen, noe som øker oksygentilførselen til vev, muskler, kjertler og organer, samtidig som det stimulerer transporten av avfallsstoffer (Sirkulasjonen forbedres).
  • Metabolismen øker, noe som øker forbrenningen da kroppen må jobbe for å kjøle seg ned.
  • Økt mental styrke, da det kreves konsentrasjon og vilje for å gjennomføre trening i denne varmen:)

Hva bør du tenke på:

  • Du svetter mye så her kan du lett bli dehydrert. Det er derfor viktig at du får i deg tilstrekkelig med vann før og etter timen. Føler du deg svimmel eller annet ubehag, så stopp og kun fokusere på pusten. Må du sette deg ned så hold øynene åpne.
  • Svetter du veldig mye under timen så fyll også på med elektrolytter (salt/sukker) etter timen.
  • Kroppen kan føles veldig “smidig” i og med at vi allerede er varme, så vær litt forsiktig så du ikke overstrekker.
  • Ta med 2 hådklær og rikelig med vann under timen.

Kos deg med treningen i varmen, det er helt fantastisk for kropp og sjel.

@gst2day

IMG_1849

This entry was posted in Trening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *