SISTE PÅ TRENINGSFRONTEN – 30 MIN ØKTER

HIIT Høyintensitets intervall trening – korte knallharde treningsøkter

Lenge har det blitt sagt at man forbrenner mest fett ved lav til moderat intensitetstrening (60-70% av max pus)

Nyere forskning derimot har vist at man har en høyere fettforbrenning ved kortere økter med høy intensitet (90 % av maximal innsats)

Funnene viser at HIIT fører til diverse fysiologiske responser som medfører at fettforbrenning fortsetter lenge etter at treningen er ferdig, og ikke bare mens man trener

For å si det enkelt, så kan du tenke deg en bil med full tank. Alle har vi jo hørt at ved å kjøre rolig og i jevnt tempo, så vil du nå en mye lengere distanse på denne tanken, enn om du kjører i fullt tempo i rykk og napp. Det samme er det med kroppen, så klart vi forbenner fett ved lavere intensitet (aerobtrening), men du må bruke mye lengere tid på din treningsøkt.

Andre fordeler med HIT (høyintensitet trening):

  • Økt Insulinsensitiviteten og redusert insulinresistens – Positiv for blodsukkerreguleringen
  • Hypertrofi av muskler – Muskelvekst/økt styrke, som følge av at cellene øker i størrelse
  • Økt oksygenopptak – Bedre kondisjon

Skal man løpe maraton eller bygge store muskler, så er selvfølgelig ikke dette rette treningsmetoden. Men vil man oppnå store helsegevinster, bli noe sterkere, gå ned i vekt eller få bedre “kondis”, så er det jo kjekt at det kan gjøres på mye kortere tid enn før antatt.

På Sats kan du finne følgende type timer i denne kategorien:

  • Les Mills timer: Grit strength, Grit Plyo, Grit Cardio
  • Transformer – Crosstrainingsinspirert gruppetime
  • 30-20-10 Høy intensitets interval sykkeltime
  • ABS – hard styrkeøkt for trening av Core/Mave muskulaturen

30 min
Alle timene er på 30 min, og er lagt opp etter intervallprinsippet med veldig høy intensitet. Vær oppmerksom på at denne typen trening er en stor belastnig for kroppen. Man bør derfor være uthvilt og ikke skadet om man skal gjennomføre en time med så høy intensitet. Fordi dette er en så stor belastning for kroppen, så anbefaler man en dag hvile mellom hver økt. Det betyr at 3-4 ganger i uken er mer enn nok.

@gst2day

This entry was posted in Trening.

2 thoughts on “SISTE PÅ TRENINGSFRONTEN – 30 MIN ØKTER

  1. så bra innlegg- håper på fleir sånne:):) har du tips til åssen ein kan gjere enkle treningsting heime uten så masse utstyr? sånn i reklamepauser å sånn???:) ps: sjølv om eg heldt på å dø på timen igår, så var det sinnsjukt deilig etterpå:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *