MINDFULNESS

Føler du behov for å bli kvitt negativt stress? Da kan Mindfulness være noe for deg.

Mindfulness, eller oppmerksomt nærvær, er kjent og viktig innenfor buddhistisk meditasjon. Hensikten med meditasjon, er å roe ned sinnet slik at man blir i stand til å betrakte seg selv, sine tanker og følelser, for så å anerkjenne og akseptere disse uten noen form for bedømmelse. Mindfulness er rett og slett å lære oss å være her og nå, ikke med hodet fylt av tanker fra fortiden eller fremtiden. Ved å være tilstede i nuet, kan vi lettere observere tankene våre, slik at vi kan unngå å bli styrt av de.

Ved å fokusere på hva du kjenner, tenker og fornemmer i og utenfor kroppen, blir du mer kjent med deg selv. Teknikkene innenfor det vi i dag kjenner som Mindfulness, er ofte de samme som ved maditasjonen, uten at man nødvendigvis tar med det buddhistiske livssynet og filosofien.

På mitt første Mindfulness kurs, var fokuset på pust. Man skulle sitte i en behagelig stilling, lukke øynene og fokusere på pusten. Når tankene kommer (og ja de kommer i ett sett), så dvel gjerne ved de, men kom tilbake til pusten igjen. Si gjerne “pust inn/pust ut” inni deg selv. Det hjelper deg og skaper et ekstra fokus på pusten.

Et annet fokus kan være kroppen. Man kan sitte eller ligge på ryggen å gå igjennom kroppsdel for kroppsdel. Stram muskulaturen, for så å slappe av, observer forskjellene uten å analysere noe ekstra over det.

Det finnes ikke noen rett eller gal følelse, poenget er bare å være her akkurat nå.

Dersom du ønsker å delta på Mindfulness kurs, er det bare å søke på nettet. Her finner du en rekke kursholdere over hele landet.

@gst2day

mindfullnes

This entry was posted in Trening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *